Wish Come True : Ke Korea Ke Kita Namdeamun, Myeongdong,Namsangol Hanok Village,Sindang Dong & Banpo Bridge

11:33 PM

Mood kerajinan melanda jadi mari kita update trip korea !!!!!!!!!!!!!!


DAY 2 

Pagi yang syahdu tatkala suhu semakin mencengkam tulang kaki, melangkah keluar dari pintu hostel. Sarapan jimat toast and milo 3in1 so bajet dah boleh cut...kekekkekeeee.... Pengajaran yea adik-adik jgn jd mcm budak sorg nie sakit kaki punya pasal kasut apa entah sapu jea~~~~~~~~~~~


Tukar kasut macam tukar baju nggee~~~


Let's go to Namdeamun Market !!!!!!!!!!!!!!
Btw Namdeamun Market nie banyak entry and kalau masuk boleh kuar dari mana-mana exit. Just kena rajin lihat sekeliling yea adik-adikku...

One of the enterance


Ha nak apa ??? Baju ?? Seluar ?? Produk Kecantikan ?? Makanan ?? Cenderhati ?? Boleh cakap semua benda ada kat sini, nak tak nak je beli okey...Harga kat sini murah berbanding tempat lain for me and kalau ada skill tawar menawar sangat berbaloi.... Namdeamun Market nie macam Uptown sikit...



See so many thing dalam kedai Ahjumma nie

'


Tatkala muka happy start shopping

Macam Ulat apa jea~~~~~~~


Next stop we will go to Myeongdong which is famous with skin produk ~~~~~~

Myeondong Street

Lotte Mall



kelam kabut lari tgk artis padahal baru je nak debut


Falling in love with environment
Tatkala sampai ke Myeondong, waktu dah menjengah ke tengahari, perut minta diisi tapi kebanyakan restoran dan cafe di area Myeongdong menhidangkan makanan yang agak ragu-ragu untuk dimakan jadi operasi mencari makanan mengenyangkan bermula... 

RNR (berehat sebentar)


Churros daebak !!!!!!




Tteokbokki jjang~~~~~


Forget the name but good to add glucose to your tired body


Usai cuci mata area Myeongdong, destinasi seterusnya adalah Namsangol Hanok Village. View kat sini memang superb wa cakap lu !!!!!!!!!! Perkampungan korea zaman dulu yang wajib dilawati. Perkampungan ini menyediakan perlbagai aktiviti untuk korang semua... Contoh, ada pementasan, ada permainan tradisional, ada pameran alatan yang  mereka gunakan dan sebagainya.

Welcome to Namsangol Hanok Village

Perkampungan ini berlatar belakang Namsam Tower yea!!!!! Cantik sesangat...

Namsan Tower

Ada satu lagi attraction belakang perkampungan ini iaitu Time Capsule. Tempat nie adalah tempat dimana sejarah South korea diceritakan.... Janganlah anda risau kerana masuk ke Namsangol Hanok Village adalah percuma yea sayang-sayang~~~~~

enjoy the scenery

gochujang + soyabean paste minta sakit ahjumoni

Tradisional games woii






Berangan jadi owner sat ^^^^^

the background is jjang



Time capsule





Hari nie kita Dinner masakan korea !!!!!!!!!!!
yahooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.....

Pintu gerbang Sindang Dong Tteokbokki Town

Sapa tahu rabookki ??? Tteokbokki ????
Sindang dong nie terkenal dengan pengeluaran tteokbooki iaitu kuih beras macam kitaorang makan masa kat Myeongdong tu.. Kena rajin buat research k sayangku sekalian pasal tempat yang boleh makan dan makanan  diaorg....setelah yakin makanan yang bakal dihidangkan tidak mengandungi sebarang daging maka bismillah dimulakan tapi tunggu benda alah nie masak dulu....



Big Portion ?? its does not enough for us


Gendang gendut tali kecapi kenyang perut suka hati... Itu yang boleh dicakapkan tatkala perut penuh diisi. Perjalanan malam terus diteruskan ke Banpo Bridge untuk Mountain Light Show. Untuk ke Banpo Bridge kami naik metro line 6 dari Sindang dan tukar ke line 3 untuk sampai ke Express Bus Terminal. Dari station situ anda perlu berjalan dalam 15 minit tp maaf tak boleh guide direction ke sana sebab dah tak ingat yea.... Maaf kawan-kawan....

This is what happen if dark plus wind appear

Live show 



Kebanyakan muda-mudi melepak, sambil bersenam dan mencuci mata kot... Dinasihatkan tolanglah pakai pakaian agak tebal sebab angin malam sejuk tahap **** dan mungkin faktor dekat dengan sungai kot.... Berjalan sambil mengigil okeyyy.... 

Time to go back friends



Time to sleep





You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images